Karadağ'da Vatandaşlık Alma
  • Karadağ'da direkt vatandaşlık başvurusu yapılamamaktadır.

 

  • Vatandaşlığa başvurabilmeniz için, Karadağ'da bir şirketinizin olması buna bağlı olarak oturma ve çalışma izniniz veya bir gayrimenkul satın alarak sadece oturma iznine sahip olmanız gerekmektedir.

 

  • Ortağı bulunduğunuz şirketinizin  aylık ödemelerini (sigorta ve muhasebe ücretlerini, varsa vergi borçlarınızın) aksatmadan yapılması gerekmektedir.

  

  • Sahip olacağınız oturma ve çalışma izninizin her yıl yenilenmesi gerekmektedir.

 

  • Eğer şirketiniz tek ortaklı ise bugünkü yasalara göre 5. sene sonunda Karadağ'da kalıcı oturma ve çalışma iznine sahip olabilirsiniz.Bugünkü yasalara göre, kalıcı oturma ve çalışma iznine sahip olduğunuz tarihten itibaren 5 yıl sonunda, toplamda 10 sene sonra Karadağ'da vatandaşlık başvurusunda bulunulabilmektedir.

 

  • Karadağ , 2022 yılına kadar Avrupa Birliği girmesi ile bekleniyor "şirket kuruluşu", "oturma izni alma" veya "oturma ve çalışma izni alma" konularındaki tüm bu kolaylıklar ortadan kalkacaktır.

 

  • Bu süreçten önce şirket kurarak oturma ve çalışma izni veya bir gayrimenkul satın alarak sadece oturma iznine sahip olabilir.Karadağ Avrupa Birliği üyesi olduğunda da haklarınız baki kalmaktadır.

 

  • Üstelik bütün bu işlemleri sizinle beraber eşiniz ve 18 yaşından küçük çocuklarınızda yararlanabilmektedir.

Euro Life İnvestment - Avrupa'lı Olmaya Hazır mısınız?

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için e-posta, telefon veya iletişim formumuz aracılığı ile rahatlıkla irtibat sağlayabilirsiniz.